Вино буде добрим,

якщо робити його з любов'ю до людей. Стара мудрість, народжена два століття тому - з тих пір, як на причорноморські землі перебралися німецькі поселенці. Тут, на благодатному півдні України, і зараз живі традиції сердечної теплоти і добротності. Винороби знають, що виноградна лоза - вона жива і пам'ятають, що вино потрібно робити - як для самих близьких людей. Тому і вино тут душевне. Тому і місце це особливе. Це - Долина Великої Любові. Це - Гросс-Лібенталь.

Вхiд

Нагадати пароль

Вперше у магазині?

Зареєструйтесь
Терміни дегустатора
Аромат - запах вина.
Ароматне вино - вино з приємним запахом, що нагадує аромат квітів, прянощів і трав.
Ароматний - володіє виразними пахощами, часто нагадує фрукти й прянощі.
Багате вино - повне вино, зазвичай гармонійно злагоджене.
Бадьоре вино - високо кислотне, освіжаюче вино (відмінна риса молодих білих вин з металевим присмаком).
Бурштиновий - глибокий жовтий колір.
Вагоме вино - важке, владне вино з високим вмістом таніну і спирту.
Ванільний запах - запах ванілі, який набувається деякими винами під час зброджування в дубових бочках.
Вдаване вино - багате, м'яке, солодке вино, всі елементи якого знаходяться в повній гармонії.
Велике вино - благородне вино.
Великодушне вино - змужніле, відкрите і багате, зазвичай з високим вмістом спирту.
Видатне вино - високоякісне вино з індивідуальним характером, що володіє елегантністю і витонченістю.
Винний камінь - натуральні нешкідливі утворення винної кислоти, що вступають у взаємодію з різними елементами вина (зустрічаються в деяких білих винах).
Висохле вино - вино без всякого свіжого присмаку фруктів або має млявий, несвіжий смак через надмірний контакт з повітрям.
Витримане вино - зріле, м'яке, без ознак терпкості, яка досягла зрілості в хороших умовах.
Віддає пробкою - недолік у вині, коли зіпсоване вино має дуже неприємний запах.
Відкрите вино - вино, яке виявляє всі свої якості, екстравертність.
Водянисте вино - бліде вино з недостатнім смаком.
Втомлене вино - зношене вино, яке пережило свій розквіт.
В'язке вино - змужніле вино, перенасичене таніном, тому його важко пити.
Гармонійне вино - чудово збалансоване вино.
Гармонійність, або Баланс - ідеальне співвідношення між кислотністю, таніном і спиртом.
Гладке вино - складне вино, повне невловимих гармонійних запахів і смаків, делікатно пов'язаних між собою.
Глибоке вино - дуже повне вино з багатьма відтінками смаку.
Гнучке вино - легко ллється, м'яке і спокусливе, без гострих граней і добре збалансоване вино.
Горілий смак - смак, що викликає асоціації з копченостями, запахом горілого листя та іншими димними запахами.
Горіхове вино - вино нагадує за смаком горіх.
Грубе вино - вино невисокої якості, часто через зайву кислотність і погану винифікацію. Також притаманний вину, отриманому з низькосортного винограду.
Делікатне вино - крихка якість хорошого вина, яка може бути на межі свого занепаду. Термін також вживається для хорошого збалансованого легкого вина з приємним, але не дуже стійким запахом і смаком.
Довжина - термін, що визначає тривалість часу, коли смак і аромат вина залишається на піднебінні після дегустації.
Дріжджове вино - вино, що пахне хлібом. Іноді вказує на те, що вино піддавалося вторинному бродінню в пляшці.
Дуб, смак дуба - запах і смак вина, які витримуються у дубових бочках.
Елегантне вино - високоякісне вино, що володіє легкістю смаку та аромату, гармонійністю, індивідуальністю.
Енергійне вино - приємне, міцне вино, що знаходиться в процесі розвитку.
Железисте вино - високоякісне вино, що володіє жорсткою і міцною структурою, якій знадобиться багато років, щоб дозріти і придбати більш м'який смак.
Жирне, або Тучне вино - вино, повне смаку.
Жіночне вино - тонке, складне і делікатне вино.
Жорстке вино - молоде, невитримане вино з надлишком таніну, який приховує його гідності.
Закрите вино - вино, що не виявляє свого характеру. Багато чудових вин проходять закритий період в молодості.
Здорове вино - міцне вино, добре збалансоване, повнотіле.
Зелене вино - гостре на смак, кисле вино. Термін вказує на те, що вино або дуже молоде, або було отримане з недозрілого винограду. Таке вино може бути приємним, освіжаючим. Цей термін також натякає на трав'янистість вина.
Зелений запах - запах зеленого дерева в деяких молодих винах.
Землистий - запах або смак, що нагадує землю.
Змужніле вино - міцне, добре збалансоване за вмістом спирту і таніну, зазвичай з потенціалом до подальшого розвитку.
Зріле вино - готове до вживання, витримане до потрібного ступеня.
Ігристе вино – вино, насичене вуглекислим газом.
Іскристе вино - термін, який визначає легке пощипування шипучості вина, легке іскріння.
Їдкий смак - занадто кисле і гостре на смак вино.
Йодисте вино - вино, що нагадує смак морського їжака.
Карамель, смак карамелі - багатий, злегка горілий і схожий на помадку запах і смак (присутній в Мадері).
Квіткове вино - вино з ароматом квітів (жасмин, лілія, помаранець та ін.)
Кисле вино - вино пощипує язика, коли його п'ють, через надлишок кислоти.
Кислотність - один з основних відтінків смаку вина, що забезпечує бадьорість, життєздатність і гостроту вина.
Короткий смак - смак, який залишається на піднебінні після дегустації лише недовгий час.
Кристали - натуральні нешкідливі утворення винної кислоти, що вступають у взаємодію з різними елементами вина (зустрічаються в деяких білих винах).
Кругле вино - добре витримане вино, без гострих граней.
Легке вино - неміцне молоде вино. Термін також застосовується до вина, не виправдовує очікувань.
Лисий - агресивний смак і запах, властивий винам, отриманим з природних американських лоз, таких, як Zabrusca.
Лояльне вино - просте і чисте вино.
Мадеризоване вино - мляве вино, що вийшло в результаті випадкового окислення. Окислене вино.
Медове вино - вино з солодким запахом і смаком.
Металевий - запах і смак, асоціюється з винами, виробленими з винограду Совіньон Блан.
Міцне вино - витримане вино, зазвичай з високим вмістом спирту.
Мляве вино - вино з недоліком кислоти, характеру і індивідуального смаку; для шипучих вин - з недоліком шипучості.
Молоде вино - незріле, легке і свіже вино.
Мужнє вино - змужніле вино, що має сильний характер.
Мускулисте вино - гармонійне вино, високої якості, витримане. Термін вживається по відношенню до великих вин.
М'яке вино - ніжне і добре збалансоване вино.
М'ясисте вино - багате вино, повнотіле і сильне. Його можна пожувати.
Наполегливість - термін, що визначає тривалість часу, коли смак і аромат вина залишаються на піднебінні.
Негармонійне, або Незбалансоване вино – вино, в якому один з основних елементів занадто слабкий або переважає над іншими.
Ніс вина - сукупність всіх запахів у вині.
Окислене, або Кисле вино - вино має млявий, несвіжий смак.
Оксамитне вино - м'яке, податливе, багате і гармонійне, без терпких граней. П'янке вино - вино з високим вмістом спирту.
Освіжаюче вино - вино, що вгамовує спрагу. Термін часто застосовуваний по відношенню до кислих легких вин, які п'ються молодими.
Осінній - вино, смак і запах якого нагадує пріле листя, перегній, трюфелі, гриби, сіно.
Оцтове вино - вино з кислим смаком. Зіпсоване внаслідок довгого контакту з повітрям.
Пахуче вино - вино, що асоціюється з запахом дикої птиці, дрібної дичини або оленини.
Пікантне вино - вино, що має міцний, наполегливий запах.
Післясмак - відчуття, яке залишається на піднебінні після дегустації, і часто відрізняється від первинного смаку, часто в гіршу сторону.
Пліснявіле вино - вино з присмаком цвілі. Цей недолік виявляється у вині, яке було отримане з винограду, ураженого сірою цвіллю, або у вині, яке зберігали в зіпсованих бочках.
Прісне вино - вино з недоліком смаку.
Прозоре вино - чисте і світле, абсолютно прозоре блискаюче вино.
Прокисле вино - прокисле вино, часто оцтове.
Пряне вино - вино з характерним запахом і смаком. Деякі вина мають смак, що нагадує гвоздику, корицю або інші спеції.
Різке вино - грубе, міцне, їдке вино з надлишком кислоти і таніну, часто молоде.
Свіже вино - молоде, життєздатне вино.
Сильне вино - міцне і добре збалансоване вино. Часто з надлишком таніну і кислоти.
Сире вино - молоде, невитримане, терпке вино з грубими гранями.
Сиропне вино - дуже солодке, нудотне вино з недоліком кислоти.
Сірка - у виноробстві майже скрізь використовується двоокис сірки. Але надлишок сірки відчувається пощипуванням в носі і в горлі, і її запах є небажаним.
Складне вино - характеристика великих вин з багатьма гранями запаху і смаку.
Слабке вино - вино з дуже слабким ароматом, з недоліком кислоти, таніну і спирту.
Солодке вино - вино, в якому вміст цукру природно високо або штучно підвищено.
Спирт - один з головних компонентів вина, що забезпечує його міцність і характер.
Стигле вино - повністю витримане вино, повне смаку та аромату.
Стійкий смак - сильний, наполегливий смак.
Структура - композиція вина.
Суворе вино - вино з високим вмістом кислоти, відверто міцне і безкомпромісне.
Сухе вино - вино, в якому весь цукор перебродив.
Танін - один з головних компонентів червоного вина. Визначається по в'яжучому смаку в порожнині рота. У червоних винах, які витримувалися роками, утворює осад.
Тверде вино - вино гарної консистенції, міцне, має хороший потенціал.
Темне вино - густе вино, з недоліком прозорості та яскравості.
Терпкий - містить багато таніну, від якого сохне в роті.
Терпкість - щось тверде.
Товсте вино - важке, густе вино.
Томне вино - цим терміном характеризується вино, яке після прокручування в келиху повільно стікає по стінках довгими струмочками.
Трав'яне вино - вино, що пахне травами, такими, як лимонний бальзам, вербена, липовий цвіт, лаванда, розмарин, шавлія та ін
Тьмяне вино - вино, що володіє цікавим запахом і смаком, або з нестачею прозорості і блиску.
Фініш - остаточний смак вина, останнє відчуття від нього.
Фруктове вино - вино з вираженим смаком фруктів.
Худе вино - легке, водянисте вино.
Черепичний колір - термін, що описує колір старого червоного вина, яке посвітліло і змінюється на помаранчевий.
Чесне вино - просте вино, яке не має великих достоїнств.
Чисте вино - вино, яке не має сторонніх запахів і смаку, вино без недоліків.
Шовкове вино - делікатне, м'яке і гармонійне.
Щедре вино - живе, здорове вино. Термін часто застосовується до молодих ароматним винам.